Руският президент Владимир Путин се готви да предприеме решителни стратегически действия през

...
Руският президент Владимир Путин се готви да предприеме решителни стратегически действия през
Коментари Харесай

Смразяваща прогноза: това ли е решителният ход на Путин

Руският президент Владимир Путин се готви да предприеме решителни стратегически действия през идващите шест месеца, най-вероятно в Луганска област или край Угледар, западно от Донецк.

Това оповестиха от Института за проучване на войната (ISW).
-->
Анализаторите означават, че по този метод диктаторът ще се опита да си върне самодейността на фронта, с цел да спре актуалните триумфи на Украйна по време на военни интервенции. Началото на съветската атака се възнамерява за февруари-март.

" Решаващото стратегическо деяние в Луганска област може да бъде или огромна атака, или съветска отбранителна интервенция за прекъсване на украинската контраатака ", се споделя в отчета на ISW, представен от news.bg.

Експертите показват, че неотдавнашните наземни офанзиви на окупаторите в Запорожка област може да имат за цел да разпръснат украинските сили и да основат условия за нахлуване в Луганск.

Руската федерация също по този начин реалокира елементи от 2-ра мотострелкова дивизия от Беларус в Луганска област.

" Руските блогъри също по този начин от ден на ден отписват концепцията за възобновяване на офанзивата против Киев като осведомителна интервенция и допускат, че най-вероятната цел на съветското нахлуване ще бъде Източна Украйна или прилежащата Харковска област ", написа Институтът за проучване на войната.

Анализаторите изясняват, че е малко евентуално новата съветска атака да бъде ориентирана към северната част на Украйна. Няма признаци, че окупаторите образуват протестни групи в Беларус. Освен това руснаците използват главно беларуската инфраструктура и потенциал за образование за ротация.

Кремъл удостовери, че съветският президент Владимир Путин издава превантивни помилвания за наказани, които са служили в съветските интервенции в Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 27 януари, че не може да даде спомагателна информация за президентските укази за опрощение, защото те са предпазени с " разнообразни степени на секретност ". Изявлението на Песков удостоверява, че Путин издава превантивни президентски помилвания на наказани, по-голямата част от които евентуално са вербувани в редиците на Групата " Вагнер ".

Членът на Руския съвет по правата на индивида Ева Меркачева съобщи при започване на януари, че наказаните, вербувани от Вагнер, са помилвани преди освобождението им от наказателните колонии.

Руският съвет по правата на индивида към този момент оцени, че тези изпреварващи президентски помилвания може да подтикват по-нататъшното рекрутиране в границите на наказателните колонии и евентуално дават опция на  " Вагнер " да работи по-безнаказано в театъра на военните дейности.

Руското военно командване евентуално се пробва да ограничи отразяването от страна на военните блогъри на новините от фронта, с цел да си възвърне контрола върху съветското осведомително пространство преди възможна нова атака. Александър Коц - член на Руската комисия по правата на индивида при президента на Русия Владимир Путин и прочут боен блогър - декларира, че има клюки, че съветските управляващи ще изискват от военните репортери да носят яркосини прес жилетки, с цел да се разпознават като публицисти в зоната на бойните дейности.

Коц и други боен блогъри подлагат на критика това решение, за което се носят клюки, като настояват, че жилетките с висока видимост единствено ще оказват помощ на украинските сили съзнателно да нападат военни репортери, включени в съветските елементи.

Тези проекти за ограничавания - в случай че съществуват - евентуално са част от напъните на началника на съветския Генерален щаб армейски военачалник Валерий Герасимов да професионализира съветските въоръжени сили. По-рано ISW заяви, че съветски военни блогъри и националистически фигури са подлагали на критика въведените от съветското военно командване разпореждания, изискващи от военнослужещите от съветските стандартни сили да се бръснат и забраняващи им да употребяват персонални коли и мобилни телефони на фронтовата линия.

Възможно е съветското военно командване да се пробва да възобнови досегашните си несполучливи старания за цензура, ориентирани към сериозната общественост на военните блогъри. ISW по-рано заяви, че съветското МО е провело няколко несполучливи опита за поощряване на автоцензурата измежду военните блогъри от разнообразни националистически фракции - в това число обвързваните с Вагнер военни блогъри - през лятото и есента на 2022 година Руското военно командване и преди се е опитвало да предизвиква автоцензурата измежду военните блогъри, като е прокарвало тезата, че съветските военни блогъри нарушават съветската оперативна сигурност, като качват бойни фрагменти или разкриват съветски позиции онлайн.

Усилията на съветското МО да ограничи броя на военните блогъри в стандартните елементи обаче няма да заглушат всички рецензии на военните блогъри онлайн. Един съветски боен блогър означи, че рестриктивните ограничения, като да вземем за пример раздадените от държавното управление жилетки за пресата, ще затвърдят още повече позицията на " Вагнер груп " като преобладаващ източник на самостоятелна информация за фронта, така като  " Вагнер " няма да се съобразява с сходни ограничавания.

Тактиката на съветското МО за угнетяване на информацията от фронтовите линии ще сътвори вакуум в осведомителното пространство, който ще бъде напълнен от обвързваните с Вагнер военни блогъри, които изпитват доста по-голяма злост към съветското МО. Използването от страна на Русия на неконвенционални военни формирования също ще подкопае успеваемостта на сходни разпореждания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР